Idén is lesz Ízök Fesztiválja

A hódmezővásárhelyi és környéki főzés, sütés hagyományainak felkutatása és a mai igényekhez igazodó alkalmazása, illetve olyan, akár új ételek megismerése, melyek gyökere a vásárhelyi régióra jellemzőek. A napjainkban lendületesen fejlődő falusi és városi turizmus gasztronómiai irányú fejlesztése, a térség vendéglátó helyeinek kiváló vendégcsalogató kínálatának bővítése, a térségi ételek, ételsorok kialakításának lehetősége, térségi gasztronómiai kiadványok kiadása. Valamint a városunkra jellemző egyedi, speciális tárgyak, szokások, emlékek, személyek, művek felkutatása, bemutatása… vagyis mindent ami vásárhelyi, vagyis Vásárhelyikum.
A főzőverseny mottója: „Ahogy már régön is szerettük, vagy ahogyan most szeretjük!”
Megtalálni, csokorba gyűjteni, bemutatni és népszerűsíteni a hagyományos vásárhelyi ételeket és megtalálni a „Vásárhelyikum” kategóriába sorolandó CSAK ERRE a tájegységre jellemző ételeket.
A jelentkező csapatok- baráti társaságok, családok, egyesületek – megmutathatják főzőtudásukat az alábbi három kategóriában:
- Levesek (pl. Táskaleves, Suhantott levesek, stb.)
- Egytálételek (pl. Döröllye, Paprikások, Raguk, Sültek stb.)
- Sütemények (pl. Fenéken sült túrós lepény, Barátfüle, Lakodalmas perec, Vízen-kullogó, stb.)