quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 07. 17. csütörtök
  -  Endre, Elek
Promenad.hu archívum

Csirkemell dijoni mustárral

2018. június 23.

Rizzsel és krumplipürével is tökéletes párosítás.

Hozzávalók:

  • 400 gr csirkemellfilé
  • 3-4 ek. étolaj
  • 2-3 ek. tejföl
  • 1 ek. dijoni mustár
  • 1 ek. liszt
  • só, bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

1. A csirkemellet közepes méretű darabokra vágjuk.

2. Serpenyőben, étolajon, közepes lángon arany színűre pirítjuk, pároljuk.

3. Liszttel meghintjük, 2-3 percig együtt pirítjuk.

4. Akkor forró vízzel felöntjük, folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen a lé.

5. Belekeverjük a tejfölt, pár perc után pedig a dijoni mustárt. Ez adja meg a különös ízét és a különös állagát. A finom mustármag aromás is, kellően csípős is.

6. Fedő alatt alacsony hőfokon készre főzzük az ételt. Ha úgy tűnik a főzés folyamán, hogy túl sűrű a mártás, nyugodtan hígítsuk még tejföllel.

7. Párolt rizs vagy krumplipüré illik hozzá.

Forrás: vk.com