Csirkemell dijoni mustárral

Rizzsel és krumplipürével is tökéletes párosítás.
Hozzávalók:
- 400 gr csirkemellfilé
- 3-4 ek. étolaj
- 2-3 ek. tejföl
- 1 ek. dijoni mustár
- 1 ek. liszt
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. A csirkemellet közepes méretű darabokra vágjuk.
2. Serpenyőben, étolajon, közepes lángon arany színűre pirítjuk, pároljuk.
3. Liszttel meghintjük, 2-3 percig együtt pirítjuk.
4. Akkor forró vízzel felöntjük, folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen a lé.
5. Belekeverjük a tejfölt, pár perc után pedig a dijoni mustárt. Ez adja meg a különös ízét és a különös állagát. A finom mustármag aromás is, kellően csípős is.
6. Fedő alatt alacsony hőfokon készre főzzük az ételt. Ha úgy tűnik a főzés folyamán, hogy túl sűrű a mártás, nyugodtan hígítsuk még tejföllel.
7. Párolt rizs vagy krumplipüré illik hozzá.
Forrás: vk.com