Ha alig van otthon valami, így készíts gyorsan pizzát!

Ha bele szoktál futni a problémába, hogy nem vásárolsz be otthonra, ám vendégek ugranak be váratlanul, akkor neked való az alábbi pizza recept. Én nem vagyok egy séf-személyiség, de a recept alapján még én is igen finom pizzát tudok készíteni (a családom szerint). A receptet egy barátnőmtől kaptam, és jó ötlet volt felvenni a gasztro-repertoáromba. Most tovább adom mindazoknak, akik gyorsan szeretnének ételt prezentálni a buliba, vagy egy gyors ebédet egy másnapos vasárnapra.
A tésztát miután összedolgozom, kinyújtom, minden családtag magának készíti el a feltétet rá, így pontosan mindenki olyan pizzát kap, amilyet szeret. Ennek értékét a nagycsaládos szülők biztosan elismerik.
Az elkészítése egyszerű, a feltét pedig nyilván azon múlik, hogy mit találunk otthon: szalonna, szalámi, kolbász, kukorica, sajt, paradicsom…
A tészta elkészítéséhez kell:
Egy tálba beleszitálunk 500 g lisztet, csipet sóval. Egy másik kis tálba teszünk 3 dl kézmeleg vizet, 3 kanál olívaolajat, egy mokkáskanál cukrot, és belemorzsolunk egy fél sütőélesztőt. Ha felfutott az élesztő, akkor beleöntjük a lisztes tálba, összedolgozzuk, és olívaolajjal kikent tálban megkelesztjük. Félóra-óra múlva (van aki egyáltalán nem keleszti) lisztezett deszkán kinyújtjuk.
Az öntet:
Egy doboz sűrített paradicsomot (vagy ketchupot), fokhagymát és az oregánót összedolgozzuk, majd ezzel megkenjünk a pizza tészta tetejét. Erre pakoljuk a kívánt feltétet, és betoljuk az előmelegített sütőbe. Kb. 15 percig szoktam sütni 220 fokon.
A receptben írt mennyiség két tepsire elegendő tésztát ad ki.
Jó étvágyat kívánok!