quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 24. hétfő
  -  Mátyás
Vásárhely24.com archívum

Ha alig van otthon valami, így készíts gyorsan pizzát!

2018. május 01.

Ha bele szoktál futni a problémába, hogy nem vásárolsz be otthonra, ám vendégek ugranak be váratlanul, akkor neked való az alábbi pizza recept. Én nem vagyok egy séf-személyiség, de a recept alapján még én is igen finom pizzát tudok készíteni (a családom szerint).  A receptet egy barátnőmtől kaptam, és jó ötlet volt felvenni a gasztro-repertoáromba. Most tovább adom mindazoknak, akik gyorsan szeretnének ételt prezentálni a buliba, vagy egy gyors ebédet egy másnapos vasárnapra.

A tésztát miután összedolgozom, kinyújtom, minden családtag magának készíti el a feltétet rá, így pontosan mindenki olyan pizzát kap, amilyet szeret. Ennek értékét a nagycsaládos szülők biztosan elismerik.

Az elkészítése egyszerű, a feltét pedig nyilván azon múlik, hogy mit találunk otthon: szalonna, szalámi, kolbász, kukorica, sajt, paradicsom…

A tészta elkészítéséhez kell:

Egy tálba beleszitálunk 500 g lisztet, csipet sóval. Egy másik kis tálba teszünk 3 dl kézmeleg vizet, 3 kanál olívaolajat, egy mokkáskanál cukrot, és belemorzsolunk egy fél sütőélesztőt.  Ha felfutott az élesztő, akkor beleöntjük a lisztes tálba, összedolgozzuk, és olívaolajjal kikent tálban megkelesztjük. Félóra-óra múlva (van aki egyáltalán nem keleszti) lisztezett deszkán kinyújtjuk.

Az öntet:

Egy doboz sűrített paradicsomot (vagy ketchupot), fokhagymát és az oregánót összedolgozzuk, majd ezzel megkenjünk a pizza tészta tetejét. Erre pakoljuk a kívánt feltétet, és betoljuk az előmelegített sütőbe. Kb. 15 percig szoktam sütni 220 fokon.

A receptben írt mennyiség két tepsire elegendő tésztát ad ki.

Jó étvágyat kívánok!