Könnyű tavaszi vacsora

A friss zöldségekből készült tápláló vacsorát fél óra alatt az asztalra varázsolhatja. Mutatjuk, milyen hozzávalókra lesz szüksége.
Hozzávalók:
- 1 bögre zöldbab
- 3 bögre víz
- 1 db babérlevél
- 400 gramm mángold
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db pirospaprika
- 1 kiskanál köménymag
- 1 kanál olaj
- só,bors ízlés szerint
- túró
- 1-2 tojás
Elkészítés:
- A forraljuk fel a vizet, majd helyezzük bele a babérlevelet és a zöldbabot, tizenöt percig főzzük közepes lángon. Majd hagyjuk ázni tíz percig.
- Az olajon pirítsuk 2-3 percig az apróra vágott vörös és fokhagymát, a paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, köménymaggal.
- Ekkor tegyük bele a mángoldot, pároljuk további 10 percig. Majd adjuk hozzá a főtt zöldbabot, és még 10 percig főzzük.
- A tojásokat főzzük 8 percig. Vágjuk össze a túrót.
- Ha mindezzel megvagyunk találhatjuk a finom vacsorát.
Borítókép: Illusztráció/pixabay.com
Forrás: recepti.zena.blic.rs