Keresik a legjobb diétás közétkeztetőt

Még 2015-ben indult az „Egészséges táplálkozást ösztönző iskola” program, amely a közétkeztetés megújítását célozta meg többek között azért, hogy a menzai kínálat valóban a gyermekek egészségét, testi és szellemi fejlődését szolgálja. A program új elemeként keresik a legjobb diétás közétkeztetőt.
A gyermekek iskolai étkezését biztosító cégektől, június 15-éig olyan recepteket várnak, melyek három különféle, speciális diétára szoruló gyermekcsoport, a tejfehérje-allergiások, a gluténérzékenyek és a cukorbetegek étkezésére kínálnak megoldást.
A pályázaton minden hazai közétkeztetésben részt vevő főzőkonyha indulhat, amely a 4 -14 éves korú gyermekek közétkeztetésben vesz részt. Egy pályázó több pályázatot is benyújthat, pl. külön tejallergiára és külön cukorbeteg gyermekek diétás étrendjére. A pályázat során beérkezett, a szakmai zsűri által kiválasztott recepteket az OGYÉI (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet ) elérhetővé teszi a www.merokanal.hu weboldalán, ezzel is segítve a közétkeztető cégeket abban, hogy kínálatukat bővítve, minél többféle speciális táplálkozási igényt kielégítő ételt tudjanak étlapjaikon felvonultatni.