quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 09. 02. kedd
  -  Dorina, Rebeka
Promenad.hu archívum

A világ legfinomabb palacsintája így készül!

2018. március 20.

A könnyedén elkészíthető amerikai palacsinta receptjét ajánljuk most.

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 2 kanál cukor
  • 250 ml joghurt
  • 2 csésze liszt
  • 50 g vaj (olvasztott)
  • 1,5 kiskanál sütőpor
  • 1 porcukor

Elkészítés:

  1. A tojások sárgáját válasszuk szét a fehérjétől. Majd a fehérjét keverjük össze 1 kanál cukorral. Egy másik edényben a tojássárgáját szintén keverjük ki a maradék cukorral,  a liszttel, a joghurttal, a vajjal és a sütőporral.
  2. Ha mindezzel megvagyunk, adjuk hozzá a  palacsintatésztához a tojásfehérjét. (Kanállal keverjük, ne mixerrel!)
  3. A palacsintasütőt közepes hőfokon melegítsük elő, nem muszáj hozzáadnunk olajat, hiszen a tésztába már tettünk vajat.
  4. A felforrósított sütő közepébe 4-5 kanál tésztát csorgatunk, és aranybarnára sütjük.
  5. A legfinomabb melegen, de hidegen is bátran ajánljuk… ízlés szerint tálaljuk, megszórhatjuk a tetejét porcukorral, és különféle gyümölcsökkel is.

Jó étvágyat! ? 

 

Forrás: recepti.zena.blic.rs

Kép: pixabay.com