Pálinka és C-vitamin a batyuban – Galéria!

Akkor jó, ha szinte lefolyik a tálcáról a finomság
Zeneszó és nevetgélés szűrődött ki pénteken a makói Erdei János Városi Sportcsarnokból. A küzdőtéren nem folyt komoly összecsapás, hanem a város és térségének nyugdíjas klubjait látta vendégül a makói önkormányzat. A szépkorúak batyus bálja egyre népszerűbb, nagyon sok a visszatérő vendég, akik mindig más és más finomsággal rukkolnak elő. Hiszen a bál nevében is benne van: az ételt és az italt otthonról kell hozni, ha enni és inni akar a résztvevő.
Így a vendéglátó szerepét betöltő polgármester sem jött üres kézzel a sportcsarnokba. Farkas Éva Erzsébet vállán egy batyuval érkezett. Természetesen ennyi embernek szánt ajándék nem fért volna bele abba a kis szütyőbe, az csak jelképes volt. A klubok vezetői gyümölcsökkel teli tálat vehettek át a városvezetőtől, ami mellé járt a hideg idő miatt a C-vitamin, a jó hangulat elérése érdekében pedig a pálinka. A hangulat az kiváló is volt, ami nem csupán a jóféle házi itókától kerekedett, hanem Csikota József és zenekarának játékától, valamint a Maros Táncegyüttes Pántlika és Boglárka csoportjának bemutatkozásától is.
Jó József a Baráti Kör Nyugdíjas Klub tagja. – A kezdetek, vagyis öt esztendő óta veszek részt az újvárosi szervezet munkájában, mindennapjaiban, nagyon jól érzem magam, hiszen kiváló a társaság – árulta el a 74 éves férfi. Józsi bácsi egy kicsit fájó szívvel vette tudomásul, hogy az újvárosi kézilabda csarnok építése miatt el kell bontani a régi klubházukat, de annak viszont örül, hogy szemközt vele egyy modernet alakítanak ki a számukra az egykori bölcsődéből. – Nagyon sok helyre eljutottam már a többiekkel, a legjobb Erdély volt, ott teljesen másképp élnek, gondolkodnak a magyarok, mint itthon, szerintem érdemes lenne példát venni róluk – tette hozzá Jó József.
Jó József
Minden asztal roskadozott az ételek, italok súlya alatt. A bálra már napokkal korábban indult a készülődés. A férfiak kóstolgatták, vajon melyik bort, illetve pálinkát szabad elhozniuk, nehogy szégyent valljanak vele a többiek előtt. Az asszonyoknak jóval nehezebb dolga akadt, hiszen ők a konyhában sürögtek-forogtak. És nem csak Makón, hanem a környező településeken is. Pénteken a nagylaki nyugdíjas klub is eljött a bálra. Az egyik tag, Kelóné Ida néni például sajtos rudat hozott. De ő hogyan is készíti? – azt tőle itt hallja:
##audio:5397##
Munkatársunktól. K.