Lakomában gazdag ünnepnapok a vásárhelyi hajléktalanszállón

Szerdán Maczelka Tibor vállalkozó disznótoros felajánlásával kezdődött az ünnepi lakomák sora a vásárhelyi hajléktalanszállón, mondta el annak igazgatója Korsós Sándor. Délben orjaleves, rengeteg zöldséggel és hússal, valamint disznópaprikás és főtt krumpli volt a menü, de a vállalkozó által felajánlott 140 kilós pocából zsír, szalonna és egyebek is kerülnek a későbbi napokra a hajléktalanok asztalára.
Idén a vadásztársaságok is felajánlást tettek. A felkínált vadhúst az ismert vásárhelyi szakács, Bihacsy László főzi majd meg, aki legutóbbi főzőverseny nyereményét, egy nagy vákuum csomagolt sonkacsomagot is hoz a szállóra. Mellettük egy bentlakó pár is ebéddel kedveskedik az itt élőknek, ők rántott húst és burgonyapürét készítenek az egyik délben. Kenéz Heka Etelka pénzadományából, valamint egyéb adakozók által behozott tartós élelmiszerből a többi napra is bőséges étel jut az asztalra.
A karácsony utáni napok is jól indulnak, mondta Korsós Sándor, hiszen az egyik legnagyobb adomány érkezik 27-én, mintegy menetrendszerűen. Hack Zoltán és barátai bográcsos vacsora mellett idén disznótorossal és tartós élelmiszerrel is kedveskednek a 65 bentlakónak.
Az igazgató még elmondta, az idei felajánlások mennyisége kiemelkedő, hozzátette, aki még tenne felajánlást, kérik egyeztessen, mikor, mire lenne szükségük az itt lakóknak, hiszen például 1-2 kiló egymástól eltérő tésztával, tartós élelmiszerrel csak nehezen tudnak mit kezdeni, így inkább az egyformának örülnének.