quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 24. hétfő
  -  Mátyás
Promenad.hu archívum

Töltött káposztáról szólt a kolbászfesztivál

2017. október 23.


Az egyik csapat Lökösházáról egy igazi kuriózummal érkezett a versenyre. A panírozott, rántott töltött káposzta a legenda szerint Petőfi Sándor kedvence volt. Boros, paradicsomos, egyedi és hagyományos töltött káposztákat is készítettek a csapatok, hogy lenyűgözzék a szakértő zsűrit.

Az igazinak a receptjét féltve őrzik a csapatok: csak kevesen fedték fel a titkot. Mint mondták, a kulcs a receptben van. Kolbász is készült még vasárnap: a Krajcsó Pál emlékversenyen nagyszülők, a szülők és az unokák mutatták meg, hogyan őrzik a kolbászkészítés hagyományait.

A csabai kolbászfesztivál célja a szervezők szerint a hagyomány átörökítése. A fesztivál igazgatója azt mondta: egyre több fiatal érzi magáénak a kolbászkészítést, amit jól mutat, hogy a csütörtöki ifjúsági gyúráson több, mint 2000 fiatal vett részt.

Az estig tartó kolbászfesztiválon látogatói rekord dőlt – több, mint 100 ezren, köztük sok külföldi volt kíváncsi arra: hogyan is készül az igaz töltött káposzta és a csabai kolbász.

Forrás: hirado.hu