Vásárhelyi csapat is ott van a nemzetközi kolbászgyúró versenyen Békéscsabán

Több száz, lehet hogy ezer csapat is indult az idei, 21. Békéscsabai Kolbászfesztivál kolbászgyúró versenyén, mely szombaton 10 órakor kezdődött. A népes seregben egy vásárhelyi csapat már biztosan van, tőlük képeket is kaptunk. Az öt fős vásárhelyi különítmény tagjai Bánvölgyi Róbert, Horváth Zoltán, Nagy Ferenc, Szabó Sándor és Horváth Tamás.
Az induló 5 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 10 kg kolbászhúsból sütni való kolbászt készítsenek. A rendezők biztosítják az asztalt, a kolbászhúst, 5 fő részére a belépőjegyet, valamint a töltéshez szükséges belet. A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez.
A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, asztal dekorációt stb. A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján az első 100 csapat kolbászát azonos konyhai körülmények között süttetik meg, és a verseny díjazottjai e csapatok közül kerülnek ki. Különdíjat, vagy 1-1 csapatnak közvetlenül felajánlott díjat mások is kaphatnak.
Cikkünket további képekkel és ha úgy alakul a vásárhelyiek szereplése, eredményekkel bővítjük.
Hajrá Vásárhely!