A kulisszák mögött: mesterek képzése

Azok a szakemberek, akik legalább 5 éves tapasztalattal rendelkeznek, új ismeretek elsajátítására kaptak lehetőséget. Egy intenzív, 180 órás kurzus keretében elméleti és gyakorlati képzésben is részt vesznek.
Szőke Zoltán, a hódmezővásárhelyi Szőke Cukrászda tulajdonosa, valamint a mesterbizottság elnöke elmondta, ez a program túlmutat a szakmunkásképzésen. Az átfogó tanfolyam során gyors léptékben ismétlik át a szakma fontosabb elemeit, kiegészítve néhány különlegességgel.
Hozzátette, itt most szakmailag tapasztalt emberek vesznek részt a képzésben. Szőke Zoltán fontosnak tartja, hogy a napi rutinból kicsit kizökkenjenek és a cukrászatnak olyan elemeivel is megismerkedjenek, amelyekkel egyébként kevesebbet találkoznak. Arra is lehetőségük van, hogy kételyeiknek, kérdéseiknek hangot adjanak. A képzést a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara indította el. A mesterjelöltek azoktól a szakoktatóktól tanulnak, akik a szakmunkásképzést is végzik.
A felkészítő programnak ma van vége. Domonkos Dávid kedden csokoládéprogrammal, bonbon bemutatóval, ma karamell díszmunkával készült. A feladatokat interaktívan, a mester jelöltek bevonásával végezték.

A karamell szobor elemei.

Domonkos Dávid és az elkészült mű. Fotót készítette: Szűcs Anett
Benczur Sándor a H. Marcipán Kft. tulajdonosa már eddig is részt vett különböző képzéseken, ide is a fejlődés lehetősége miatt jött el, hiszen a mesterképzést egy szakmailag kiemelkedő dolognak tartja. Elmondta, számára a csokoládéval való bánás volt az újdonság.