quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 04. 16. szerda
  -  Csongor
Vásárhely24.com archívum

A kulisszák mögött: mesterek képzése

2017. szeptember 20.

Azok a szakemberek, akik legalább 5 éves tapasztalattal rendelkeznek, új ismeretek elsajátítására kaptak lehetőséget. Egy intenzív, 180 órás kurzus keretében elméleti és gyakorlati képzésben is részt vesznek.

Szőke Zoltán, a hódmezővásárhelyi Szőke Cukrászda tulajdonosa, valamint a mesterbizottság elnöke elmondta, ez a program túlmutat a szakmunkásképzésen. Az átfogó tanfolyam során gyors léptékben ismétlik át a szakma fontosabb elemeit, kiegészítve néhány különlegességgel.

Hozzátette, itt most szakmailag tapasztalt emberek vesznek részt a képzésben. Szőke Zoltán fontosnak tartja, hogy a napi rutinból kicsit kizökkenjenek és a cukrászatnak olyan elemeivel is megismerkedjenek, amelyekkel egyébként kevesebbet találkoznak. Arra is lehetőségük van, hogy kételyeiknek, kérdéseiknek hangot adjanak. A képzést a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara indította el. A mesterjelöltek azoktól a szakoktatóktól tanulnak, akik a szakmunkásképzést is végzik.

A felkészítő programnak ma van vége. Domonkos Dávid kedden csokoládéprogrammal, bonbon bemutatóval, ma karamell díszmunkával készült. A feladatokat interaktívan, a mester jelöltek bevonásával végezték.

A karamell szobor elemei.

Domonkos Dávid és az elkészült mű. Fotót készítette: Szűcs Anett

Benczur Sándor a H. Marcipán Kft. tulajdonosa már eddig is részt vett különböző képzéseken, ide is a fejlődés lehetősége miatt jött el, hiszen a mesterképzést egy szakmailag kiemelkedő dolognak tartja. Elmondta, számára a csokoládéval való bánás volt az újdonság.