A 42 étel után 16 pálinka dukált – Galéria!

A Lelei Napokon a szombat már régóta a gasztronómiáról szól. – Eleinte térségi gazdatalálkozót szerveztek ilyenkor a községben, amin a gazdálkodók megmutathatták, hogyan is készítik a bográcsos pörkölteket, idővel aztán egyre több csapat nevezett, civil szervezetek, családok és a baráti társaságok, most pedig már 42 étel sorakozik a fesztiválon – nyilatkozta a maroslelei polgármester. Martonosi György ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:
##audio:4724##
Szabó Imre nem csupán szeret, hanem tud is főzni. Legalábbis tavaly így döntöttek az ítészek, mivel Imre bácsi marhapörköltjét találták a legjobbnak. Érdekesség, hogy Szabó Imre Szabó Imrétől leste el a konyhai fortélyokat. Ez nem azt jelenti, hogy autodidakta módon tanult, hanem pont így hívták a hódmezővásárhelyi Fekete Sas mesterszakácsát, ahogy őt, így a névrokon okította. A maroslelei Szabó Imre szombaton is ringbe szállt, de milyen pörkölttel, azt itt részletezi:
##audio:4722##
Négyen bírálták el a negyvenkét ételt. Nem volt könnyű dolga Holubán Csillának, a Szegedi Járási Hivatal vezetőjének, Biernacki Karolnak, Lengyelország tiszteletbeli konzuljának, Juhász Sándornak, a Délút Kft. tulajdonosának és Póda Jenő volt honvédelmi államtitkárnak. Ennyi rengeteg zsíros falatot nem könnyű megemészteni. Ezen segített Póda Jenő, aki 16 féle saját készítésű pálinkát hozott. A politikussal még a pálinkaforradalomról is beszélgettünk, íme:
##audio:4723##
Az természetes, hogy egy gasztronómiai fesztiválhoz passzol a pálinka. De hogyan jön vele össze a gombfoci? Erre a választ a 31 éves Maczelka Árpádtól tudjuk meg, aki maroslelei születésésű, de a budapesti Országos Széchényi Könyvtár könyvtárosa:
##audio:4725##
Munkatársunktól. K.