quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 09. 11. csütörtök
  -  Teodóra
Promenad.hu archívum

Egy rózsás vásárhelyi karrier

2017. augusztus 09.


Rózsa Róbert, Hódmezővásárhely egyik kiemelkedő vendéglátósa, aki igaz már bejárta szinte az egész földkerekséget, mégis megmaradt igazi magyarnak, és a hazai ízek hírnökének. Járt már Bécsben, Belgiumban, és még Lahos szigetén is. Bármerre is kalandozott, mindenhol próbálta megismertetni a vendégekkel a magyaros ételeket.

Akár merre jártam a világban, vagy akár honnan jöttek hozzám diplomáciai személyek, 99%-ban csak magyar ételeket készítettem nekik. Természetesen voltak különleges kívánságok, amikor más népek ételeit kellett megfőzni, de ez együtt jár ezzel a szakmával. A tapasztalataim azt mutatják, hogy ha jól van elkészítve egy magyar étel, akkor nincs olyan külföldi, akinek ne ízlene.” – mondta el Rózsa Róbert.

Rózsa Róbert

A vendéglátós hozzátette, hogy számára nincs különleges vendég. Lehet akár milyen rangja az adott embernek, mindenki számára ugyan olyan módon kell megfelelnie. A vendég az vendég. Ha egy éhes száj betér a vendéglőbe, étterembe, meg kell felelni az elvárásoknak. Minden esetben próbál megfelelni a vendégnek, és a legtöbbet kihozni magából.

A Rózsa Rendezvénycsárda tulajdonosának egyik legnagyobb élménye volt, mikor Lukács Istvánnal, háromszoros Oscar-díjas mesterszakáccsal főzhetett egy konyhában. A két napos együttműködés során számos ismeretet sajátított el, és rengeteget fejlődtek a szakmai ismeretei.

Lukács István (balra) és Rózsa Róbert (jobbra)

A Rádió 7 és a Promenad.hu stábjának sem ismeretlen Rózsa Róbert ízvilága. Már évek óta a Rózsa Rendezvénycsárda ad otthont a rádió születésnapi és évzáró rendezvényének. A tálalt ételek és a hangulat is kiérdemelte elismerésünket, így nyugodt szívvel tudjuk ajánlani Vásárhely kiemelkedő tehetségét.

Rózsa Róbert (balra) és Égető Gyula, a Rádió 7 és a Promenad.hu cég-és szerkesztőség vezetője, tulajdonosa (jobbra)

 

Sz.Viktor