Tűzugrók a víz mellett – Galéria!

– Direkt úgy időzítettük a makói nyaralásunkat, hogy pont a fürdőfesztiválra essen, mert az interneten olvastuk, nagyon jó programok várnak majd minket – árulta el Molnár Bence. A férfi a családjával Székesfehérvárról érkezett. Megtudtuk: nem először nyaralnak a Maros-parti városban, legutóbb három éve voltak itt, s akkor négy éjszakát töltöttek el. – Most egy kicsit hosszabb időt terveztünk, egy teljes hetet, mivel be szeretnénk járni a környéket is, vagyis kirándulunk Szegeden, Hódmezővásárhelyen, s ha még belefér, akkor a három gyerkőc miatt felkeressük az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot, mert a legnagyobb fiam, Máté él-hal a magyar történelemért – tette hozzá a családfő.
Katus Attila
A szervezők péntektől vasárnapig számos programmal készültek. Így többek között koncertek is szórakoztatták a vendégeket, fellépett Boogie és zenekara, valamint Pál Dénes, a Gypo Circus, a T-moll Akusztik, a Molnár Dixieland Band. A zene mellett a mozgás is nagy szerepet kapott, hiszen különféle vízi tornákat próbálhattak ki a vállalkozó szelleműek, így az aquazumbát is. Katus Attila is ellátogatott Makóra, hogy fitté tegye a pihenőket.
Az egyik leglátványosabb bemutató a tűzugrás volt. A Szegedről érkező Flip Unit Team kápráztatta el a közönséget. Nem csak tüzes, hanem egy érdekes elem is tarkította a produkciót. A hat fiatalból álló csoportról kérésünkre az egyik tag, Horvát Márk mesélt, íme:
##audio:4376##
Ahogy korábban, így most sem maradhatott el a gasztronómia fesztiválról. Hat társaság főzött. – Néhány ételt megkóstoltam, így a vegyes pörköltet is, jóval csípősebb, mint ahogy nálunk, Romániában készítik – vallotta be Elena Gangur. A temesvári édesanya férfjével és két kislányával jött Makóra. – A nagymamám erdélyi, így nem szokatlanok számunkra a magyar ételek, de én nem annyira kedvelem, ha valami ennyire fűszeres – tette hozzá az édesanya.
Hat csapat indult a főzőversenyen. A zsűri értékelése alapján a legjobb ételt a Tökös Ötös készítette. Gaudi Márton által vezetett makói team a kakaspörköltjével varázsolta el az ítészeket. A Tetovált Séf is ellátogatott a fürdőfesztiválra. Serényi Zsolt igazi ételkülönlegességekkel állt elő, hiszen többek között kuszkuszt és saslikot kreált.
Munkatársunktól. K.