Hagyomány lesz a júniusi Sörfesztből?

Vidám szervezők: Gyepes Mónika és Kisházi Sándor
Sokan talán nem is hitték, hogy az idén megvalósul Hódmezővásárhelyen a kézműves sörök fesztiválja. A május úgy röppent tova ebben az évben, hogy a Kossuth téren egyetlen egyszer sem csaptak össze a meggysör kedvelő és ellenzői. Erre egészen június végéig kellett várni. Igazi nyári, tikkasztó, néhol zivatarokkal tarkított hangulatban telt a Sörfeszt 3.0. Volt itt minden, mint a mesében: Kerozinnal túlfűtött jampeckodás, mágneses sörcsapolás, de még egy kis chilievő verseny is belefért a buliba. Utóbbi már csak azért is, mert ahol van kézműves sör, ott street foodnak is lennie kell – legalábbis Kisházi Sándor főszervezőnek bizonyára ez a hitvallása, hiszen első a minőség.
Az idén 20 sörfőzde 300 sörkülönlegességeit lehetett végig kóstolni. „Nagyon büszkék voltunk arra, hogy jó pár olyan sörfőzde, aki még teljesen ismeretlen a közönség előtt, nálunk tartotta a premierjét. Ez mindig egy kicsit izgalmas, hogy nekik hogy sikerül a bemutatkozás, a nyilatkozataik alapján azonban bomba jól sikerült ennek a 4 sörfőzdének. Nagyon sokan voltunk. Nagyon sok mosolygós, pozitív és sörkedvelő ember érkezett hozzánk. Az nagyon látszik, hogy Hódmezővásárhelyen az emberek vevőek a minőségi portékára.”
Fellépőkben sem volt hiány az idei sörfesztiválon sem. „Én azt láttam, hogy Vastag Csabán borzalmasan sokan voltunk. A Gypo Circus valami hatalmasat ment, nekem örök kedvenc. A hódmezővásárhelyi Twentees szintén mocsok jó volt. És ott volt a New Level Empire, akik élő zenét játszanak, de a stílusuk félig dance-es, és nekem mindig nagy kérdőjel, hogy ez élőben gitárral, dobbal ez hogyan tud működni, de szerintem bestiálisan jót mentek a srácok.”
Arra a kérdésre, hogy jövőre mikor lesz a sörfesztivál Vásárhelyen, Kisházi Sándor így reagált: „Amikor elkezdtük az idei évet, akkor még május volt betervezve. De akkor lett volna egy karambolunk az Alföldi Állattenyésztési Napokkal. Egy ekkora múltú agrofesztivállal nem szerettük volna egy időpontra tenni a rendezvényt, mert így kiszámíthatatlan lett volna, hogyan sül el a dolog. Így kitoltuk június végére. Én egy picit féltem tőle, mert nyár van, az emberek elmennek nyaralni, iszonyat meleg van, kicsit hó vége is van, de ennek ellenére nagyon-nagyon jól sikerült. Úgyhogy lehet, hogy a jövő évnek már úgy esünk neki, hogy legyen ez egy júniusi sörfesztivál, mert a 40 fok hőségben ezek a hűsítő sörök mocsok jól tudtak esni.”
Találkozunk jövőre ugyanitt! Hogy ugyanekkor-e, az meg majd eldől…
ÉR.