Szív és lélek kell az igazán finom fagyihoz

Giláné Fehér Katalinnal, a Családi magazinban beszélgettünk
Hódmezővásárhely egyik emblematikus eleme az ún. Zöld Bódé, ahol a hagyományos lágy fagylaltot lehet kapni. Bánfiné Rózsika néni mintegy 50 évvel ezelőtt kezdte meg a tanonckodását, és tőle ered az eredeti recept, amin az utódok sem változtattak semmi. A titka a recept nagyon pontos betartásában rejlik, illetve az alapanyagok minőségén. Giláné Fehér Katalin azért említett még két titkos hozzávalót is: szív és lélek is kell ahhoz, hogy a jeges különlegességek igazán finomak legyenek.
A hozzávalók többsége hazai termelőtől származik: a tejet, a tojást kistermelőtől szerzik be. A vaníliafagylalthoz a nevét adó alapanyag is nagyon fontos. A főzési napon reggel hozzák a tejet, majd nekiállnak a főzésnek. Az elkészült masszát lehűtik, és kiszállítják az adott helyre, és már lehet is kérni a fagylaltot. A Zöld Bódéban négy féle íz közül választhatunk: csoki, vanília, citrom, illetve mindig van egy, ami változik (ez lehet puncs, karamell, vagy valamilyen gyümölcsös íz). Míg a Jégvirág Fagyizóban 14 féle fagylalt van. Az idei év különlegességei a kinder csoki és a fügetorta, de ha mi valami olyasmit szeretnénk, ami nincs a palettán, akár 40 perc is elég ahhoz, hogy kikeverjék nekünk az adott ízt.
A Jégvirág Fagyizó Hódmezővásárhelyen, a Kutasi út 12. szám alatt található, míg a Zöld Bódé a Jókai és a Rárósi utca sarkán található.
ÉR.