quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 04. 18. péntek
  -  Andrea, Ilma
Vásárhely24.com archívum

Egy könnyű, nyári nasi: túrótorta

2017. június 11.

Gyermekként nagyon szerettem, amikor sütemény sült a házban, mert annyira átható, kellemes illatfelhő lengte be a szobákat, hogy percről percre azt vártuk, mikor kiabálnak már a konyhából, hogy készen van a süti, lehet jönni enni. Most már saját háztartást vezetve, én vagyok a jó hír hozó. Nem vagyok nagy konyhatündér, de mivel könnyen elkészíthető, elég jól begyakoroltam ezt a sütit, és hajlamos vagyok arra is, hogy főételként szerepeljen a napomban.

Ez az étel a 90 napos, szétválasztó diétába is beleillik, ha valaki éppen azt a karcsúsodási formát választotta magának, ezt eheti fehérjenapon.

Jöjjön a recept:

4 tojás, 40 dkg túró, 5 dkg liszt, 2 kanál tejföl, kicsi só, reszelt citromhéj, 1 zacskó vaníliás cukor, 2 kanál barna cukor, 1 kevésl szódabikarbóna

A tojássárgáját a cukorral ki kell keverni.  Egy másik tálban pedig a túrót keverjük össze a tejföllel, sóval,bele a kevés lisztet, a citromot, és a szódabikarbónát. Miután ezzel megvagyunk, a kikevert tojássárgáját összeöntjük a túrós keverékhez.  A tojásfehérjét felverjük habnak, és azt is belekeverjük.

Én egy üvegtálat használok a túrótorta kisütéséhez, de tepsiben is süthetjük. Az aljára sütőpapír kerül, arra egy kevés vajat kenünk, és liszttel megszórjuk, ezzel ágyazunk meg a süteményünknek. Az összekevert masszánkat ebbe beleöntjük, és 180-200 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsül.

A kész sütit ettük már melegen, lekvárral megkenve, de meggyel a tetején is fogyasztottuk már.

Jó étvágyat kívánok!