Abu-Dzabiba készül különleges cukrászkölteményeivel egy vásárhelyi diáklány

Második helyen végzett Zsarkó Anikó Edit, a hódmezővásárhelyi Corvin-iskola diákja a „szakmák olimpiájaként” is emlegetett WorldSkills cukrászversenyének első magyarországi selejtezőjén.
A tízórás megmérettetésre a budapesti Metro Gasztroakadémián került sor. A fiatal corvinos nebuló egy makói hagymás bonbonnal, egy tonkababos trüffelgolyóval, egy nyolcvan centiméter magas karamellás alkotással, tányérdesszerként pedig egy különleges Sacher-tortával készült a zsűrinek.
Forrás: Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola
Mint azt a vásárhelyi oktatási intézménytől megtudtuk, tehetséges növendékük még 2013 és 2016 között végezte el náluk a cukrászképzést; jelenleg az iskola gimnáziumi évfolyamának tanulója.Közleményük szerint már a szakképzésben töltött évei alatt is rendszeres résztvevője volt a különböző szakmai vetélkedőknek, de páratlan ügyességét bizonyítja az is, hogy gyakorlatát a neves A’Cappella cukrászdában végezte.
Bereczkiné Palócz Gyöngyi, a fiatal diáklány szakoktatója mindezekhez még hozzátette, a mostani versenyre alig több mint egy hónapjuk volt felkészülni.
A tréning az iskolában zajlott (a nyersanyagokat is az intézmény biztosította), de sok segítséget kaptak a Choco Hands Kft-től is.
Forrás: Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola
Anikó tehát túl van a WorldSkills első próbáján – a most elért második helyezésével a kvalifikáltatta magát az április Szakmasztár Fesztivál keretében megrendezendő nemzeti döntőbe. Ha itt győzni tud, ő lesz az, aki képviselheti majd hazánkat a versenysorozat világfináléjában, az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dzabiban.
Sok sikert kívánunk!