quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 04. 22. kedd
  -  Csilla, Noémi
Vásárhely24.com archívum

Abu-Dzabiba készül különleges cukrászkölteményeivel egy vásárhelyi diáklány

2017. március 14.

Második helyen végzett Zsarkó Anikó Edit, a hódmezővásárhelyi Corvin-iskola diákja a „szakmák olimpiájaként” is emlegetett WorldSkills cukrászversenyének első magyarországi selejtezőjén.

A tízórás megmérettetésre a budapesti Metro Gasztroakadémián került sor. A fiatal corvinos nebuló egy makói hagymás bonbonnal, egy tonkababos trüffelgolyóval, egy nyolcvan centiméter magas karamellás alkotással, tányérdesszerként pedig egy különleges Sacher-tortával készült a zsűrinek.

Forrás: Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola

Mint azt a vásárhelyi oktatási intézménytől megtudtuk, tehetséges növendékük még 2013 és 2016 között végezte el náluk a cukrászképzést; jelenleg az iskola gimnáziumi évfolyamának tanulója.Közleményük szerint már a szakképzésben töltött évei alatt is rendszeres résztvevője volt a különböző szakmai vetélkedőknek, de páratlan ügyességét bizonyítja az is, hogy gyakorlatát a neves A’Cappella cukrászdában végezte.

Bereczkiné Palócz Gyöngyi, a fiatal diáklány szakoktatója mindezekhez még hozzátette, a mostani versenyre alig több mint egy hónapjuk volt felkészülni.

A tréning az iskolában zajlott (a nyersanyagokat is az intézmény biztosította), de sok segítséget kaptak a Choco Hands Kft-től is.

Forrás: Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola

Anikó tehát túl van a WorldSkills első próbáján – a most elért második helyezésével a kvalifikáltatta magát az április Szakmasztár Fesztivál keretében megrendezendő nemzeti döntőbe. Ha itt győzni tud, ő lesz az, aki képviselheti majd hazánkat a versenysorozat világfináléjában, az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dzabiban.

Sok sikert kívánunk!