quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 24. hétfő
  -  Mátyás
Promenad.hu archívum

Töpörtő is volt az Árkádos piacon

2017. február 10.


Három éve rendezik meg az Árkádos piacot, minden hónapban egyszer a második péntek a termelőké a Károlyi házban. Mézet, szörpöt, lekvárt, fűszerolajokat, sajtot, süteményeket, zöldfűszereket, és füstöltárut is meg lehetett találni az áruk között. Elsősorban helyi termelőkből tevődik össze az árusok sora, de Szegedről, Szentesről is érkeznek.

Szakács Edináék füstölt áruval érkeztek. Kolbásszal, szalámival, és tepertővel kínálták az érdeklődőket. „Régóta idejárunk, szeretünk részt venni a piacon, a vásárhelyiekért és magunkért is jövünk. Vásárhelyen élünk, de Szegeden van egy üzletünk. Szeretnénk, ha Vásárhelyen is sikerülne létrehozni egy üzletet, ha sikerül, akkor is mindenképp jövünk majd az Árkádos piacra” – mesélte lelkesen Edina, aki azt is megsúgta, hogy leginkább a töpörtőjük miatt térnek vissza hozzájuk sokan, mert simát és fűszerest is árulnak.

„Nagyon fontos, hogy felhívjuk a figyelmet a helyi termékekre, az, hogy a termelő első kézből tudja átadni a vevőnek a terméket, szerintem nagyon fontos. Így egy személyes kapcsolat alakul ki, és hasznos tanácsokkal lehet segíteni a vásárlót” – mondta el Szabó Sándorné a piac szervezője, aki hozzátette, az egyik árus most süteményt készített és a kóstoló mellé a receptjét is megosztotta a kézműves piacra érkezőkkel.

A következő hónapban kolbászkészítő fesztivált rendeznek, de”mesterségök” napja is lesz majd és Húsvétkor, az ehhez az ünnephez kapcsolódó hagyományokkal is színesítik a hagyományos kézműves vásárt.

 

RV