Péntek délelőtti kolbászolás – Galéria!

Már az első órákban hatalmas hangulat fogadta a kilátogatókat, a bejárattól kezdődően egészen a sátrakig. A forgalom elől elzárt utakon kirakodóvásár várja a vendégeket, ahol mindenféle finomságot és érdekességet lehet vásárolni.
Kicsit mélyebbre ásva magunkat a fesztiválba, megtaláljuk a hatalmas sátrakat, ahol már péntek délelőtt is a kolbászoké és a mulatozásé volt a főszerep. Több száz ember, kicsik és nagyok egyaránt együtt töltötték a finomabbnál finomabb kolbászokat.
Dániel és csapata a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem növendékei. Egy szűkebb körrel már tavaly is részt vettek a Csabai Kolbászfesztiválon, de akkor még nem töltöttek kolbászt. Idén viszont már egy tágabb baráti társasággal érkeztek, és mindenki segített elkészíteni a húsos finomságot. Elmondásuk szerint inkább bulizni, mint “dolgozni” érkeztek Csabára.
Egy jó disznóvágás elengedhetetlen kelléke a pálinka, ami Csabáról sem hiányozhatott. Természetesen mértékkel fogyasztva gyógyszerként hatott a munkás ifjúságra, és sugárzó jókedvet hozott a csarnokba. A színpadon a zenekarok folyamatosan élő zenével segítették a kolbásztöltőket, amire gond nélkül táncra is perdültek a táncoslábúak.
“Mezőberényből érkeztünk, és nagyon tetszik a fesztivál. Enyhén csípős kolbásszal rukkoltunk elő, amiben hagyományosan van paprika, só, köménymag, egy kis fokhagyma és természetesen hús. Otthon nálunk hasonló hagyománya van a disznóvágásnak, mint itt Békéscsabán, mi is a tót szokásokat követjük. Egy kis pálinka, egy kis mulatás, majd végeredmény képpen finom ételek.” – mondta el Pál, az egyik kolbásztöltő csapat tagja.
Sok csapat nem csak sajátos receptjével akart kitűnni a tömegből, hanem öltözékével is. Jelmezbe bújtak hát, még jobban szórakoztatva ezzel a nézelődő és kóstoló közönséget.
A hangulat remek, viszont még fokozható, IDE kattintva találja a pénteki nap hátralévő programját.
Sz.Viktor