quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 24. hétfő
  -  Mátyás
Promenad.hu archívum

Péntek délelőtti kolbászolás – Galéria!

2016. október 28.


Már az első órákban hatalmas hangulat fogadta a kilátogatókat, a bejárattól kezdődően egészen a sátrakig. A forgalom elől elzárt utakon kirakodóvásár várja a vendégeket, ahol mindenféle finomságot és érdekességet lehet vásárolni.

Kicsit mélyebbre ásva magunkat a fesztiválba, megtaláljuk a hatalmas sátrakat, ahol már péntek délelőtt is a kolbászoké és a mulatozásé volt a főszerep. Több száz ember, kicsik és nagyok egyaránt együtt töltötték a finomabbnál finomabb kolbászokat.

Dániel és csapata a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem növendékei. Egy szűkebb körrel már tavaly is részt vettek a Csabai Kolbászfesztiválon, de akkor még nem töltöttek kolbászt. Idén viszont már egy tágabb baráti társasággal érkeztek, és mindenki segített elkészíteni a húsos finomságot. Elmondásuk szerint inkább bulizni, mint “dolgozni” érkeztek Csabára.

Egy jó disznóvágás elengedhetetlen kelléke a pálinka, ami Csabáról sem hiányozhatott. Természetesen mértékkel fogyasztva gyógyszerként hatott a munkás ifjúságra, és sugárzó jókedvet hozott a csarnokba. A színpadon a zenekarok folyamatosan élő zenével segítették a kolbásztöltőket, amire gond nélkül táncra is perdültek a táncoslábúak.

Mezőberényből érkeztünk, és nagyon tetszik a fesztivál. Enyhén csípős kolbásszal rukkoltunk elő, amiben hagyományosan van paprika, só, köménymag, egy kis fokhagyma és természetesen hús. Otthon nálunk hasonló hagyománya van a disznóvágásnak, mint itt Békéscsabán, mi is a tót szokásokat követjük. Egy kis pálinka, egy kis mulatás, majd végeredmény képpen finom ételek.” – mondta el Pál, az egyik kolbásztöltő csapat tagja.

Sok csapat nem csak sajátos receptjével akart kitűnni a tömegből, hanem öltözékével is. Jelmezbe bújtak hát, még jobban szórakoztatva ezzel a nézelődő és kóstoló közönséget.

A hangulat remek, viszont még fokozható, IDE kattintva találja a pénteki nap hátralévő programját.

 

Sz.Viktor