Feltárult a kisteleki éléstár

Minden adott volt az igazi fesztiválhangulathoz. Az időjárás kegyeibe fogadta a kistelekieket: ragyogó napsütés, azt a kis hideget pedig elűzte a polgármester, Nagy Sándor saját házi pálinkája, amit folyamatosan kínált a jelenlévőknek.
A kóstolás azonban itt nem állt meg: akárhová néztünk, mindenütt egy-egy falatka sajt, sonka, helyben sütött krumplispogácsa mosolygott vissza ránk.
A Szent László téren minden sarokban rotyogott egy bogrács, készültek a pörköltek, gulyások.
A sportcsarnokban pedig a mintegy 30 kiállító várta az érkezőket. Sajt, méz, szörp, mindenféle kézműves termék kínálta magát.
Hódmezővásárhelyről érkezett Kisné Stranszki Ilona és lánya, Bea, akik saját, otthon készített tejtermékeiket hozták el Kistelekre. A pult csak úgy roskadozott a javaktól, érkeztek is rendesen az éhes vendégek.
De Bergendócia titkai is feltárultak Baranyi Ildikó standjánál, ahol a levendulás szappantól kezdve, a fürdősón át a különféle levendulás párnácskáig sok mindenben gyönyörködhettünk.
Az idei év újdonsága, hogy Horvátországból is érkeztek kiállítók, illetve hogy a főzést hamarabb kezdték. A nap folyamán pedig megválasztották Kistelek borát és ételét. A polgármester maga is hagyományosan beszáll a főzőcskézésbe, ottjártunkkor éppen a kalácsgyúrásban vett részt szorgalmasan.
ÉR.