A főzéstől a lábtengóig

A sport és a gasztronómia jegyében zajlott vasárnap a makói Hagymatikumban szervezett családi nap. – Számos programmal vártuk az érdeklődőket ezen a vasárnap, aki kellemesen elfáradt valamelyik klasszikus strandjátékban, az fel is töltődhetett energiával a gasztro udvarunkban – nyilatkozta Scheitzner Beáta, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági elnöke.
A bográcsokban számos étel készült. A romániai Pécskáról érkezett csapat például csirke belsőségekből, zúzából és szívből főzött pörköltet. – Gombával és tejföllel bolondítottuk meg, köretként pedig puliszkát kínáltunk hozzá – tudtuk meg Sátrán Andrástól. Nem csupán a kiváló hangulat, hanem a sikerélmény miatt is érdemes volt átlépniük az államhatárt. Ugyanis a főzőversenyen első helyezést értek el a pécskaiak.
A főzőverseny második helyén a Tökös Ötös végzett. A makói baráti társaság nem először fogott fakanalat, hiszen náluk központi helyet foglal el a közös sütés-főzés. – Most vadas vaddisznóval készültünk, amibe az általunk kikísérletezett fűszerek és hozzávalók kerültek, amiket sajnos nem árulhatok el – vette át a tökösök szóvivője, Restás József.
A családi napon a kiválóan festő és rajzoló gyerekeket is jutalmazták. Szentpéteri Csilla zongorművész és zeneszerző dallamai inspirálták a kisdiákokat, s a legjobb munkákból kiállítás nyílt a Hagymatikum aulájában. A 10 esztendős Pál Alexandra második helyezést ért el az alkotásával. – Nagyon szeretek festeni, szerintem édesanyámtól örököltem a tehetséget, aki maga is képzőművész – árulta el a Bartók iskola kisdiákja.
Munkatársunktól. K.