Mit eszünk ma?

(glutén-tej-tojás-szójamentes recept)
250g liszt keverék sósakhoz Probios
1 pohár langyos víz
1/3 kocka élesztő vagy szárított élesztő
3 db visrsli
pici oliva olaj
1 kanál magok ( magkeverék,lenmag, szezámmag stb…)
csipetnyi só,cukor
Az élesztőhöz öntöm a ½ pohár langyos vízet egy csipetnyi cukorral elkeverem, hozzáadom a lisztet és folyamatos keverésmellett a langyos vízet amennyi szükséges, egy kanálnyi olajat is. A kész tésztát picit hagyjuk kelni, letakarva egy pamut konyharuhával, addig félbevágjuk a virsliket és kb.5cm hosszúságúra vágjuk.
Kinyujtjuk a tésztát, négyszeteket vágunk, majd azt keresztbe és a háromszög közepére helyezzük a virsliket, feltekerjük a széles oldalávalkezdve, a végén a háromszög csucsánálkicsit megnyomjuk a tésztát,hogy összetapadjon. A kifliket sütőtálcára tesszük,vághatunk kis kereszteket a tetejére,majd megkenjük olajjal és megszórhatjuk magokkal is, majd az előremelegített sütőbe helyezzük 180c on sütjük ropogosra.
Címkék:
recept