quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 24. hétfő
  -  Mátyás
Vásárhely24.com archívum

Eltűnhetnek az ehetetlen virslik a magyar boltok polcairól

2016. július 28.

Eltűnhetnek az ehetetlen virslifélék a hazai boltok polcairól – írja a Magyar Idők. A lap szerint az élelmiszerkönyv a jövőben pontosabban és szigorúbban szabályozza majd a különböző húsipari termékek zsír-fehérje arányait illetve só- és hústartalmát; utóbbit a virslik és párizsik esetében például 51 százalékra emeli.

Mindemellett egy régi kiskaput is bezár az új rendelkezés: a hústartalomba ugyanis a jövőben nem számíthatják bele az úgynevezett mechanikailag lefejtett húst, azaz a csontokról lefejtett cafatokat, zsírt, inakat, illetve az ízületi folyadékot, a gerinc- és csontvelőt, egyszersmind a húsipari hulladékot.

Menczel Lászlóné, a Vágóállat- és Hús- Szakmaközi Szervezet és Terméktanács főtitkára szerint a szigorítás egyértelműen a jobb minőséget igyekszik garantálni. Szavai szerint a legális húsipar eddig is igyekezett minél magasabb színvonalon teljesíteni, mostantól azonban ez minden piaci szereplővel szemben elvárás lesz.

Véleménye szerint a módosításnak köszönhetően tovább nőhet a különbség az import és a hazai áru minősége közt, a szabályozás ugyanis a külföldről érkező termékre nem vonatkozik.