Íny-vitézek versenye Vásárhelyen – Galéria!

II. alkalommal rendezték meg a Hód-tavi Gasztro-lovagi Tornát Vásárhelyen, a 47-es főút melletti cross pályán. A verseny célja a XIII. századi főzés, sütés hagyományainak felkutatása és a mai igényekhez igazodó alkalmazása volt.
Összesen kilenc csapat versenyzett egymással, akik három kategóriában nevezhettek. Első kategória a sültek voltak, amikbe a nyárson, kemencében, parázsban, vaslapon vagy edényben készült ételek tartoztak, a másodikba a főtt ételeket, azaz a levesek, raguk, egytálételeket sorolták, a harmadik kategória pedig a tészták voltak, ahova süteményekkel, főtt tésztákkal, gombócokkal, töltött tésztákkal és sült tésztákkal nevezhettek a csapatok.
A Rádió 7 csapatába Szűcs Viktória, Rostás Viktória, Soós Kata, Szabó Viktor, Szeri Csaba, Megyeri József, Égető Réka vett részt, a csapatkapitány pedig Fazekas Gábor volt. Csapatunk éteri babgulyást készített, amihez a húst a Flami-Hús Kft. ajánlotta fel. Köszönjük nekik!
Az ételek elkészítéséhez csak olyan alapanyagokat lehetett használni, amit a középkorban Magyarországon ismertek, használtak. Így például a kávé, tea, paprika, paradicsom, kukorica, burgonya használata nem volt megengedett.
A zsűrizésben minden csapatból egy fő segédkezett, és arany, ezüst, valamint bronz fokozatú Gasztro-lovagi címet ítéltek a résztvevő csapatoknak.
A Rádió 7 és promenad.hu csapata bronz minősítést szerzett, amire büszkék vagyunk.
A versenyen az alábbi eredmények születtek:
– Főnix Taxi Bronz minősítés
– Szegedi Hősök Kapuja Hagyományőrző Baráti Kör 3 ezüst minősítés
– A király és az ő hercegnője ezüst minősítés
– Hódmezei Őrzők Íjász Egyesület ezüst minősítés
– Lőkös Szabolcs 2 ezüst minősítés
– Csengeri András arany minősítés
– DHKT arany minősítés
– ICS Fürjészet 4 arany minősítés – Ők lettek az idei év bajnokai, megőrizve a tavaly megszerzett legjobb csapat címet.
Sz.Viktor