Mit eszünk ma?

(glutén-tej-tojás-szójamentes recept)
1 egész lazac ( lehet fagyasztott is)
200g amaránt mag
200g mexikói zöldségkeverék ( fagyasztott)
oliva olaj
1 db citrom
1dl fehérbor
Az egész vagy 2 félbevágott lazacot, besózva, behelyezem egy sütőtálba, egy kis citromot facsarok a tetejére és kb.10 percig fedőalatt sütöm, közben fehér borral is meglocsolom.
Leveszem a tetejét mikor már, átsült a lazac még néhány percig a tetejét megrillezem,de ne szárítsuk ki.
Az amarántot hideg sósvízben elkezdem főzni,mikor felforr akkor beleteszem a mexikói zöldségköretet és csak addig főzzőm míg újra felforr 3-5 percig, hogy a zöldségeg roppanósak maradjanak.
A lazacot feltálalom és a zöldséges amarántot mellé halmozom. Citrom szelettel és friss salátával tálalom. Majonézt is adhatunk mellé (Maiorice Oroginal)
Címkék:
recept