Mit eszünk ma?

(vegán- glutén-tej-tojás-szójamentes recept)
Javaslom mindig a szezonális zöldségekből készítsük amit frissen beszerezhünk a piacról
burgonya, cukkini,sárgarépa,csicsóka,padlizsán,paprika,karfiol,tök patiszon, zukkini virága.
Hozzávalók: 500g zöldség, 250g kukoricaliszt vagy rizsliszt vagy ( Probios bio liszt sósakhoz) , 2 dl sör- de lehet szódavíz is, só, zsiradék a sütéshez.
Elkészítés: zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és ízlés szerint daraboljuk. Enyhén sós vízben vagy csontlében megfőzzük. A főtt zöldségeket beleforgatjuk először csak liszbe, majd belemártjuk a masszába, ( sűrű palacsinta tészta állagú massza sör-liszt,só csomómentes elkeverve és hadjuk pihenni kb.20 percet). Bő forró zsiradékban pirosra sütjük.
Fontos: Ahhoz, hogy finom ropogós legyen a tésztánk, hideg legyen a sör vagy a szódavíz!
Címkék:
recept