quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 23. vasárnap
  -  Alfréd
Promenad.hu archívum

Mit eszünk ma?

2016. június 17.


(vegán- glutén-tej-tojás-szójamentes recept)

Javaslom mindig a szezonális zöldségekből készítsük amit frissen beszerezhünk a piacról

burgonya, cukkini,sárgarépa,csicsóka,padlizsán,paprika,karfiol,tök patiszon, zukkini virága.

Hozzávalók: 500g zöldség, 250g kukoricaliszt vagy rizsliszt vagy ( Probios bio liszt sósakhoz) , 2 dl sör- de lehet szódavíz is, só, zsiradék a sütéshez.

Elkészítés: zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és ízlés szerint daraboljuk. Enyhén sós vízben vagy csontlében megfőzzük. A főtt zöldségeket beleforgatjuk először csak liszbe, majd belemártjuk a masszába, ( sűrű palacsinta tészta állagú massza sör-liszt,só csomómentes elkeverve és hadjuk pihenni kb.20 percet). Bő forró zsiradékban pirosra sütjük.

Fontos: Ahhoz, hogy finom ropogós legyen a tésztánk, hideg legyen a sör vagy a szódavíz!

Címkék: