quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 08. 04. hétfő
  -  Domonkos, Dominika
Makó

Bor vaktesztet rendeznek a Gloriusban

2016. június 13.

Újszerű formában lehet magyar rozékat kóstolni a Grand Hotel Gloriusban, június 17-én pénteken. Az este fél 7-kor kezdődő esten Takács Tamás szegedi előadó vezetésével a vendégek értékelhetnek nyolcféle nedűt.

Szabó Anita – Makó

– Havonta szervezünk gasztronómiához köthető programokat az éttermünkben. Nagyon népszerűek ezek az események, a vendégek szeretnek hangulatos környezetben, elérhető áron fogyasztani különleges ételeket és italokat. A borestjeink közkedveltek, ezért próbálunk mindig valamilyen újdonsággal is szolgálni. Ilyen lesz a következő alkalom, amikor már a nyár hangulatához illő rozé borokat a kóstolás mellett értékelni is lehet, a téma szegedi szakértőjének, Takács Tamás vezetésével – avatott be a városban újító kezdeményezésnek számító program részleteibe Gergely Gábor szállodaigazgató.

A vakteszt lényege, hogy a kínált nyolcféle nedű üvegeit álcázzák és a saját ízlésük, benyomásaik alapján pontozzák a vendégek egy 1-5-ig terjedő skálán a rozék színét, illatát, zamatát. A leadott értékelőlapokat végül összesítik, és ez alapján állítanak fel egy sorrendet.

– A házigazda a kapott eredményeket értékeli, és a felfedi a borokat. Itt meglepetések is születhetnek, mert nem biztos, hogy a vendégek és a hivatalos, szakmai zsűri véleménye megegyezik majd. Kiderülhet, hogy a jelenlévők teljesen más italokat részesítenek előnyben, más ízlik nekik – tudtuk meg a négycsillagos szálláshely első emberétől, aki szerint nem csak az izgalmas verseny miatt érdemes kipróbálni a vaktesztet, de a közben kínált étkek miatt is.

– Különleges borkorcsolyákat ígérhetek, lesz például friss bagett sült libazsírral és rozmaringos ricottakrém is, a többi maradjon egyelőre meglepetés. Az összeállítás nehézségét az adja, hogy olyan ételeket kell készítenünk, amelyek illenek minden rozéhoz és nem zavarják a kóstolás minőségét – árulta el Fodor Krisztián, a szálloda séfje.

A minden bizonnyal érdekes íz élmény mellett a hét tájegységről származó magyar rozékról is számos tudnivalóval gazdagodhatnak majd azok a vendégek, akik vállalkoznak Makó első vaktesztjének kipróbálására.

vakteszt