A roma kultúra íze-java

A roma kultúra különféle ágazataiból ezúttal a gasztronómiát emelte ki a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. Ennek keretében számos különlegességet kóstolhattak meg a vendégek.

A roma étkekre általánosságban elmondható, hogy nagyon telt, fűszeres ízvilággal rendelkeznek, és ez meg is mutatkozott a felsorakozó ételkülönlegességekben.

Volt például szárma, azaz töltött káposzta paradicsomos rántással, cigánykáposzta, amit kétféle hússal is készítenek, paradicsomleves szaggatott tésztával, lecsós húspörkölt, marhapörkölt, valamint sertésraguleves is.

Megjelent még a közösség nemzeti kenyere, a bokoli, amit más tájegységeken bodagnak is hívnak.


A meghívott vendégeket dr. Kószó Péter alpolgármester, valamint Mátray Attila, a Cigány Nemzeti Önkormányzat elnöke köszöntötték.

ÉR.

