quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 07. 17. csütörtök
  -  Endre, Elek
Promenad.hu archívum

Ínyencségek a projektzárón

2016. április 13.


A Corvin Mátyás Tagintézmény 13., 14. és 11. évfolyamon tanuló diákjainak nyújtott lehetőséget arra, hogy szakmailag kipróbálhassák, továbbfejlesszék magukat. Az intézmény második alkalommal nyert a Nemzeti tehetség Programon, és a témát a júliusi Ifjúsági Úszó Európa Bajnoksághoz igazították – mondta Oláh Attila megbízott intézményvezető.

A turisztikai képzésben résztvevők városi prospektust állítottak össze magyar, angol, német, francia nyelven, amelynek segítségével a nevezetességeket barangolhatják be a látogatók.

A vendéglátásban érdekeltek pedig – többek között – a sportrendezvényre állítottak össze ételsorokat, amelyet a szerdai projektzáró rendezvényen meg is kóstolhattak a jelenlévők – tudtuk meg Bádonyi Mihály szaktanártól.

Az elkészített étkek között nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a hagyományos vásárhelyi ételeket modern köntösbe burkolják.

Így asztalokon felsorakozott hideg paprikás gourmet-kanálon, táskaleves újragondolva, posírozott szürkeharcsa rolád, valamint a bagolytüdő elnevezésű tányérdesszert (a fantázianév unicumos aszalt gyümölccsel rétegzett mézes tésztalapokat takar, flambírozott „keserű méz” mártással, molekuláris mákfagylalttal).

Mind-mind a diákok keze munkáját dicséri, a szakács és vendéglátós tanulókét, például Pető Szilviáét, Pikács Petráét, Bodnár Danielláét és Mondrucz Márkét.

A programhoz különböző tanulmányi kirándulások is kapcsolódtak. Eljutottak a gyerekek Budapestre, ahol különféle kulináris és turisztikai helyeket látogattak meg. Valamint a jövőben egynapos kirándulás keretében eljutnak még a Sirha elnevezésű gasztronómiai kiállításra.

ÉR.