Ínyencségek a projektzárón

A Corvin Mátyás Tagintézmény 13., 14. és 11. évfolyamon tanuló diákjainak nyújtott lehetőséget arra, hogy szakmailag kipróbálhassák, továbbfejlesszék magukat. Az intézmény második alkalommal nyert a Nemzeti tehetség Programon, és a témát a júliusi Ifjúsági Úszó Európa Bajnoksághoz igazították – mondta Oláh Attila megbízott intézményvezető.
A turisztikai képzésben résztvevők városi prospektust állítottak össze magyar, angol, német, francia nyelven, amelynek segítségével a nevezetességeket barangolhatják be a látogatók.
A vendéglátásban érdekeltek pedig – többek között – a sportrendezvényre állítottak össze ételsorokat, amelyet a szerdai projektzáró rendezvényen meg is kóstolhattak a jelenlévők – tudtuk meg Bádonyi Mihály szaktanártól.
Az elkészített étkek között nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a hagyományos vásárhelyi ételeket modern köntösbe burkolják.
Így asztalokon felsorakozott hideg paprikás gourmet-kanálon, táskaleves újragondolva, posírozott szürkeharcsa rolád, valamint a bagolytüdő elnevezésű tányérdesszert (a fantázianév unicumos aszalt gyümölccsel rétegzett mézes tésztalapokat takar, flambírozott „keserű méz” mártással, molekuláris mákfagylalttal).
Mind-mind a diákok keze munkáját dicséri, a szakács és vendéglátós tanulókét, például Pető Szilviáét, Pikács Petráét, Bodnár Danielláét és Mondrucz Márkét.
A programhoz különböző tanulmányi kirándulások is kapcsolódtak. Eljutottak a gyerekek Budapestre, ahol különféle kulináris és turisztikai helyeket látogattak meg. Valamint a jövőben egynapos kirándulás keretében eljutnak még a Sirha elnevezésű gasztronómiai kiállításra.
ÉR.