quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 08. 15. péntek
  -  Mária
Makó

Valentin-napi különlegesség a Gloriusban

2016. február 09.


Korom András – Makó


Különleges menüvel készül a makói Grand Hotel Glorius konyhafőnöke. Fodor Krisztián mesterszakács igazi csemegét, egy Valentin-napi menüsort állított össze, olyat, melyet csak február 13-án és 14-én, kóstolhatnak meg.

A háromfogásos kulináris remekmű egy igazán finom levessel kezdődik: a paprikakrémleves petrezselyem pestoval és szív alakú krutonnal kerül a vendégek elé mintegy étvágykeltőként, Valentin-napi színárnyalattal és tavaszias ízvilággal. S ha már azt elfogyasztották, kétfaja menü közül választhatnak a szerelmespárok és/vagy a kíváncsiak.

– Az egyik inkább férfiasabb, míg a másik a gyengébb nemhez áll közelebb. Már a nevével is jeleztük ezt a kettősséget. A Cupido és Aphrodité egyik kínálataként omlós zsenge kacsát kínálunk szilvatextúrákkal, azaz a szilvát háromféleképpen is felszolgálják: szilvapüréként, vörösborban áztatott aszalt szilvaként, valamint lesz friss szilva, fahéjas aranycukorral – avatott be az ínycsiklandozó menü részleteibe Fodor Krisztián. A fogás másik nemnek szóló része a Cupido sertésszűz lila zellerpürével, vajban párolt ceruzababbal és édes, nem csípős rózsabors dresszinggel kerül az asztalra.

– A pirosra sütött sertésszűz közepét egy kicsit halvány rózsaszínűre hagyjuk, s hozzá finom zellerpürét tálalunk, mely lila színét a cékla adja meg – árulta el a séf.

A Valentin-napi kulináris élvezeteket, azaz a Glorius különleges menüsorát az Ámor mámor, azaz a francia csokoládétorta zárja eperkompóttal és sós karamellel.

A finomságokat először és utoljára két napon, azaz most szombaton és vasárnap csak azok kóstolhatják meg, akik előre asztalt foglalnak a Grand Hotel Gloriusban.