A farsangban a fánk a legjobb!

A Központ kísérleti jelleggel indította útjára azt a sorozatot, aminek már megvolt az első állomása (akkor a gyógynövényekkel foglalkoztak), azzal a céllal, hogy otthon is kipróbálható praktikákat, hagyományos elgondolásokat mutassanak meg az embereknek – tudtuk meg Törzsök József környezeti nevelőtől.
A farsang közeledtével egy vidám téma mellett döntöttek a szervezők: a farsang témakörét járták körül – Kovács Ágnes előadásában. Hiedelmek, népszokások, és fánk is terítékre kerül.
A puding próbája márpedig az evés – volt is mit kóstolgatni: Szalkai Erzsébet és Kristó Anna több tucat fánkot készített (emellett gyógyteákat is lehetett ízlelgetni). Egy részük régi, családi recept alapján készült, míg a másik felkínált finomságoknak teljes kiőrlésű, valamint Graham lisztből készült. Közepükön pedig ott virított a szintén házi meggy-, illetve birsalma lekvár. Őrületesen finom volt minden!
Az előadássorozat folytatódik. A következőkben lesz még szó a környezettudatosságról, márciustól pedig kertészeti előadások lesznek.
ÉR.