quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 08. 02. szombat
  -  Lehel
Makó

Szívvel, lélekkel készül a piacos lángos

2015. október 30.


Major Zsuzsanna – Makó


Tizenhárom éve készít lángost és fánkot a makói piacon Nagy Gy. Györgyné, ő a kis bolt tulajdonosától tanulta. Víz, só, cukor, liszt, élesztő- ezek az alaphozzávalók, megfelelő arányban, ehhez kell ügyes dagasztás és türelmes sütögetés. Szépen kelt tésztát dagasztott, nyújtott és tett olajba. Meg is mutatta, hogyan:

Ízében és árában is a békebeli időket idézi a piacos lángos, ami a kis asztalnál, állva falatozik az ember. És hogy mi a titka?

 

A lángosra ezután a választott feltét kerülhet. A sót és a fokhagymát maga teheti rá a vásárló. Kis tálkából, libatollal kenegetheti bárki a frissen sült, illatozó tésztát. Ezután jöhet rá tejföl, sajt, vagy akár zöldségek is: lila hagyma, paradicsom, paprika, uborka szeletek. A kis piaci lángosozót konzerválta az idő, forró pohárban citromos teát is kérhetünk mellé.