quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 08. 02. szombat
  -  Lehel
Makó

Kézműves sörök a Glorius Oktoberfestjén

2015. október 30.


Gajáta Fanni – Makó


Első alkalommal rendezte meg a Grand Hotel Glorius – a Németországban ismert – Oktoberfestet. Gergely Gábor igazgató szerint a legtöbb embernek erről a rendezvényről a szórakozás, a jó sörök és ételek jutnak eszébe, így ehhez tartva magukat rendezik meg az estet.

– Mivel ilyen rendezvény még nem volt Makón, úgy gondoltuk, hogy úttörőként megszervezzük. Hála istennek, nagy érdeklődéssel fogadták az emberek – tudtuk meg az igazgatótól. – A személyi ismeretségem által el tudtuk csábítani a fóti kézműves sörfőzde tulajdonosát Makóra egy wellness hétvégére, s ha már jön, a söreit is bemutatja az estén.

Az ötfogásos vacsora mellé Gyenge Zsolt hétféle sört hozott kóstolóba.

– Több mint 20 éve foglalkozom a sörfőzéssel, nekem a szakmám is ez. Sokáig nem volt divat a kézműves készítésű, azonban mostanában a reflektorfénybe kerültünk – mondta a fóti Sörapu. – Könnyedebb és testesebb italokat is hoztam ide és az est folyamán a sörfőzésébe is beavatom az itt levőket.

A hotel konyhájának ízletes ételeit Libor Mária egészítette ki péksüteményeivel.