Gorgonzolás sertésszűz és szarvasgombás zellerkrémleves is volt a szegedi mesterszakács-jelöltek étlapján

Tizenöt szakács mesterjelölt futott neki a meleg konyhai gyakorlati részvizsgának szerdán a Hansági Ferenc szakiskola konyhájában.
A mesterképzést szervező Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztatása szerint egy általuk kiválasztott öt fogásos menüből kellett három fogást elkészíteniük a szakembereknek.
A kamara szerint bacon csipsszel és csicsóka humusszal tálalt rántott lágy tojás, rókagombás aszalt paradicsomos bulgurral és marinált cukkínivel megbolondított gorgonzolás sertésszűz-mignon, szarvasgomba-olajjal és zöldfűszeres joghurtrizottóval felszolgált zellerkrémleves, málnaragus csokipuding és szórt fűszeres szilvás pite is volt az étlapon.
A mesterjelöltek munkáját diákok is segítették. A fiatalok elsősorban az ételek előkészítésében és felszolgálásában vettek részt, a jelölteknek ugyanis csak néhány órájuk volt a menüsor elkészítésére.
Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara/Martonosi János
A finomságokat végül egy három tagú vizsgabizottság bírálta el. Az ízek és az ételek állaga mellett zsűrizték az étlap összeállítását, változatosságot, valamint a tálalást is. A képzést sikeresen teljesítők november közepén vehetik át mesterlevelüket.
A néhány éve visszaállított mesterképzés minőségi és etikai garanciát biztosít a megrendelőnek az általa kiválasztott partnercéggel szemben, továbbá segíti a vállalkozások tekintélyének emelését és megőrzését. Emellett számos olyan szakmai is van, amelynek gyakorlati oktatását csak akkor végezhetik el a diákok egy cégnél, ha a társaság szakoktatója rendelkezik mesterképesítéssel – olvasható a képzés kapcsán a kamara tájékoztatójában.