quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 04. 19. szombat
  -  Emma
Promenad.hu archívum

Lecsó szívvel-lélekkel

2015. augusztus 15.


A piac nemcsak árucserére alkalmas létesítmény, hanem közösségi tér is. Szombaton ez különösen igaz volt a Mártélyi Piacra, ahol is megrendezték az I. Gasztro Ki-Mit-Tudot.  A Mártélyi Vendégváró Egyesület ez év márciusában alakította ki a Fő utcán a piacot. A kezdeményezés azért kuriózum, mert mintegy 100 évet kellene visszamenni az időben, hogy Mártélyon vásártért találjunk.

Tóth Ibolya, az egyesület tagja, illetve Nagy Andrásné, az egyesület elnöke

– Szeretnénk, ha minden falubeli a sajátjának érezni a piacot – fogalmazott Nagy Andrásné, a Mártélyi Vendégváró Egyesület elnöke, aki Csáki Zsoltot kérte meg, hogy a mostani főzőverseny gasztronómia védnöke, szervezője legyen.

A rendezvényen a lecsó három alapanyagának felhasználásával készültek az ételek: a paradicsom, a paprika és a hagyma tehát minden asztalon ott mosolygott. Ugyanezt tették a szakácsok és a segítők is, hiszen – ahogy a gasztro-szervező elmondta – a legfontosabb, hogy szívvel-lélekkel készüljön a lecsó.

A megmérettetésen fontos volt az alapanyagok ismerete is, illetve a bátrabbak megpróbálkozhattak egy gasztro-kvíz kitöltésével is.

ÉR.