Lecsó szívvel-lélekkel

A piac nemcsak árucserére alkalmas létesítmény, hanem közösségi tér is. Szombaton ez különösen igaz volt a Mártélyi Piacra, ahol is megrendezték az I. Gasztro Ki-Mit-Tudot. A Mártélyi Vendégváró Egyesület ez év márciusában alakította ki a Fő utcán a piacot. A kezdeményezés azért kuriózum, mert mintegy 100 évet kellene visszamenni az időben, hogy Mártélyon vásártért találjunk.
Tóth Ibolya, az egyesület tagja, illetve Nagy Andrásné, az egyesület elnöke
– Szeretnénk, ha minden falubeli a sajátjának érezni a piacot – fogalmazott Nagy Andrásné, a Mártélyi Vendégváró Egyesület elnöke, aki Csáki Zsoltot kérte meg, hogy a mostani főzőverseny gasztronómia védnöke, szervezője legyen.
A rendezvényen a lecsó három alapanyagának felhasználásával készültek az ételek: a paradicsom, a paprika és a hagyma tehát minden asztalon ott mosolygott. Ugyanezt tették a szakácsok és a segítők is, hiszen – ahogy a gasztro-szervező elmondta – a legfontosabb, hogy szívvel-lélekkel készüljön a lecsó.
A megmérettetésen fontos volt az alapanyagok ismerete is, illetve a bátrabbak megpróbálkozhattak egy gasztro-kvíz kitöltésével is.
ÉR.