Recept: Cukkinis palacsinta

Nálunk a családban nagy sikere van a cukkinis palacsintának. Az illata mesés, az íze pedig könnyed, szerethető és egyáltalán nem egy tömény cukkini bomba. A receptet egy gasztrovilágban kíváncsian és otthonosan mozgó nagymamától kaptam, és jó szívvel ajánlom tovább ezt az ételt!
Hozzávalók:
Kb. 60 dkg cukkini, 30 dkg liszt, 3 tojás, 3 dl víz, sajt és tejföl.
Elkészítése:
A cukkinit az almareszelőn lereszeljük, kicsit megsózzuk, majd a hozzávalókkal (sajt és tejföl kivételével) alaposan elkeverjük. Ezután az elkészült masszából kisütjük a palacsintákat. Amikor a palacsintasütőbe öntjük a masszát, akkor számolni kell azzal, hogy a sűrűsége miatt nem fog olyan könnyedén elterülni, mint a hagyományos palacsinta, ezért egy evőkanál segítségével érdemes elsímitani azt a serpenyőben. Amikor a palacsinták elkészültek, akkor az összekevert tejföl és reszelt sajt kombóval megtöltjük őket, majd feltekerve egymás mellé helyezzük az üvegtálban. A palacsinták tetejére terítsünk még a sajtos tejfölből és tegyük be az egészet egy kicsit pirulni a sütőbe.
(Mire a telefonért mentem, hogy lefotózzam a kész ételt, a palacsinta egy része már eltűnt a tálból…)
Jó étvágyat kívánok!
Címkék:
Divat&Stílus&Életmód