Gasztro-lovagokat is avatnak a Hód-tavi Csata Fesztiválon

Július 11-én óriási múltidéző rendezvény keretében hódolnak a hód tavi csata emléke előtt, de ínycsiklandó ételeket is készítenek a IV. Hód-tavi Fesztiválon. A hód tavi csata emlékművénél (47-es út mellett, a Cross-pályán) idén is megjelennek a hagyományőrző íjászok, akik verseny keretein belül is megmutathatják tudásukat. Erről gondoskodik Fülöp Csaba, a Hódmezei Őrzők Íjász Egyesület elnöke és csapata. De azok is kipróbálhatják a régi korok szerszámait, akik nem akarnak versenykörülmények között lőni.
– Megmaradnak az eddig megszokott programok, kézműves vásár, néptánc bemutatók, zenei programok, de az idén a gasztronómiáé a főszerep – mondta el a műsorban Sipos Róbert, a Hód-tavi Csata Fesztivál főszervezője.
Az ötlet házigazdája és legnagyobb szervezője Csáki Zsolt, aki ismertette, milyen ételekkel, mely kategóriákban jelentkezhetnek a csapatok vagy az egyéni versenyzők. Kiemelte, hogy nem 13. századi ételt kell elkészíteni, hanem a 13. században használatos alapanyagok, technikák felhasználásával készített bármilyen, akár 21. századi étel is terítékre kerülhet a főzőverseny során.
Bárki nevezhet a főzőversenyre, a jelentkezési lapot letölthetik a promenad.hu oldalon is.
ÉR.