quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 06. 29. vasárnap
  -  Péter, Pál
Makó

Kontyosbor és tökmagolaj a Makói Portékatár különlegességei közt

2015. március 14.


Kozserán Beáta- Makó

– Az új hely minőségi javulást hozott a Portékatár életébe, folyóvízünk és kirakatunk is van ráadásul hűthető és fűthető is az üzlet. Ezért télen is és nyáron is színvonalasan tudjuk fogadni az érdeklődőket – mondta Rozsnyai Éva. A Makó és Térsége Turisztikai Egyesület vezetője hozzátette: náluk nem csak a turisták szeretnek nézelődni de több helyi, és térségből érkező törzsvásárlójuk is van.

A város szívében lévő, helyi termékeket forgalmazó létesítmény kínálata fennállása óta több ajándéktárggyal bővült. A legkeresettebbek közé sorolható a több ízben kapható klárafalvi Kontyos bor, az óföldeáki száraztészta: így a spenótos, – tönkölyös – és a paradicsomos tészták is. Az újabb termékek sorát erősíti, és ugyancsak közkedvelt a maroslelei őrölt paprika, a napraforgóolaj, a tökmagolaj, remekül illenek a környezetbe a klárafalvi Zsótér Jánosné kosarai, de egyedi üvegtermékekkel is büszkélkedhetnek. Vannak tipikusan Makót, illetve a Hagymatikumot hirdető tárgyak is. Ilyenek például a hűtőmágnesek, leporellók, táskák, bortartók, pólók, illetve a várost népszerűsítő jellegzetes édesség, a Makoládé. A hagyma hazájában talán meglepőnek tűnhet, ám mégis tapasztalható, hogy a makói fokhagymához, és a vöröshagymához is a legkönnyebben a Portékatár kínálatából juthatnak a vendégek.

– Mindig próbálunk a vendégek igényeihez igazodni. Ez nagyon fontos feladatunk a továbbiakban is. Eköré építjük az üzleti filozófiánkat: aktualitás, igényesség, szépség – tette hozzá Rozsnyai Éva.

A Portékatár nem csak eredeti helyén, hanem több rendezvényen is képviseltette eddig is magát. A március 15-i ünnepségen is szemezgethetünk majd általa Makó kincseiből.