quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 06. 28. szombat
  -  Levente, Irén
Makó

Könyvbe játszotta a töltelékeket a makói gasztroblogger

2015. február 19.


Gajáta Fanni – Makó

Tóthné Libor Mária gasztrobloggerként indult, napi 10-11 ezer látogatót számlálhat blogja. Mára már két könyve is megjelent. Az első augusztus 20-án került a polcokra, a Limara Péksége: Házi pékek alapkönyve címmel. December 6-án a Limara Praktikái: Fonom. Finom mű jelent meg.

– 2-3 éve kezdték el mondogatni a blog olvasói, hogy szeretnének könyvet, azonban ekkor én még nem éreztem azt, hogy itt lenne az idő. Tavalyelőtt nyáron 4 kiadó keresett meg egyszerre 1-2 héten belül avval, hogy szeretnék könyv formájában megjelentetni az írásomat. A Csipet Kiadó, lejött Pestről, összeültünk. Nagyon egyeztek az elképzeléseink, így azonnal igent mondtam – árulta el a gasztroblogger. – Teljesen szabad kezet kaptam, a könyv tartalmát és receptjeit én állítottam össze. A kiadónak is nagyon jó ötleteik vannak, ezeket átbeszéljük. Volt, amelyet megvalósítottunk, de volt olyan is, amelyet elvetettünk.  

A könyv.

– Az első könyvet alapkönyvnek készítettük, azoknak ajánljuk, akik életükben nem próbálkoztak kelt tésztával. Teljesen az alapoktól írtam le a tudnivalókat, hogy milyen hozzávalókra és eszközökre van szükség. Mindent részletesen végigvettem. A többi könyv ennek a folytatása lesz, erre épül.

Az első kötetnek nagy sikere van, nagyon jók a visszajelzések, már a harmadik kiadást éljük meg. A héten Romániába magyarul jelenik meg, ezt márciusban a román nyelvű kiadás. A Fonom. Finom kötet is megjelenik majd Romániában, de nyitottak vagyunk bármire. Ez a könyv inkább a praktikákról szól, az elején az alapreceptek és töltelék variációk találhatóak, majd a további részében a tésztákkal való „játszadozásról”, formázásról szól, fázisfotókkal.

Tóthné Libor Mária elárulta, az olvasóréteg kora változó, a nagyon fiataloktól az idősökig egyaránt kapott valamilyen visszajelzést. A könyvekben látható fotókat azaz, a Fonom. Finom képeit Studer Veronika készítette, aki Svájcból tért vissza a ennek kedvéért.