Farsangi fánk – egyszerű és finom

Megkezdődött a farsangi mulatságok ideje, és egyik buliról sem hiányozhat a nagyon finom farsangi fánk.
Hozzávalók: 1 kg liszt, 3 dkg cukor, 1 dkg só, 6 dl tej, 0,5 dkg élesztő, 0,5 dl olaj, 1 tojás
Elkészítése: Egy nagyobb tálba bele kell szitálni a lisztet, a sót, beleütünk egy tojást és elkeverjük. Egy másik, kisebb tálba pedig az élesztőt egy marék liszttel és 1 dl langyos tejjel elkeverünk, beleszórunk másfél dkg cukrot, és felfuttatjuk. Ha elkészült, akkor a nagy tál tartalmába keverjük az egészet, és tésztává gyúrjuk, beleöntve a fél dl olajat. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk (tejjel lehet hígítani)! 25 perc pihentetés után nyújtódeszkán kinyújtjuk a tésztát, majd a kívánt méretűre szaggatjuk és egy kevés pihentetés után forró olajban kisütjük.
Jó étvágyat!