quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 04. 20. vasárnap
  -  Tivadar
Vásárhely24.com archívum

Farsangi fánk – egyszerű és finom

2015. február 11.

Megkezdődött a farsangi mulatságok ideje, és egyik buliról sem hiányozhat a nagyon finom farsangi fánk.

Hozzávalók: 1 kg liszt, 3 dkg cukor, 1 dkg só, 6 dl tej, 0,5 dkg élesztő, 0,5 dl olaj, 1 tojás

Elkészítése: Egy nagyobb tálba bele kell szitálni a lisztet, a sót, beleütünk egy tojást és elkeverjük. Egy másik, kisebb tálba pedig az élesztőt egy marék liszttel és 1 dl langyos tejjel elkeverünk, beleszórunk másfél dkg cukrot, és felfuttatjuk.  Ha elkészült, akkor a nagy tál tartalmába keverjük az egészet, és tésztává gyúrjuk, beleöntve a fél dl olajat. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk (tejjel lehet hígítani)! 25 perc pihentetés után nyújtódeszkán kinyújtjuk a tésztát, majd a kívánt méretűre szaggatjuk és egy kevés pihentetés után forró olajban kisütjük.

Jó étvágyat!