quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 23. vasárnap
  -  Alfréd
Vásárhely24.com archívum

Így készítsen puha mézeskalácsot egyszerűen!

2014. december 16.

A mézeskalács egy tipikus karácsonyi sütemény. Ötletesen formázhatjuk, tojáshabbal, cukorkával díszíthetjük, és havas tájat ábrázoló fémdobozban tárolhatjuk, hacsak meg nem esszük az esti film alatt. Egy a lényeg, ebből a receptből finom és puha sütit lehet készíteni.

 

Hozzávalók:

¼ kg méz
½ kg liszt
12 dkg vaj/margarin
10 dkg cukor
1 egész tojás+2 sárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 tasak mézeskalácsfűszer

A langyos mézben robotgéppel elkeverjük a vajat. Hozzáadjuk a cukrot,a tojásokat,a fűszerkeverék egyharmadát. A liszttel összekeverjük a szódabikarbónát, majd azt is hozzáadjuk a masszához. Fél napra be kell rakni a hűtőbe, és utána lisztezett deszkán jól kinyújtani kb. fél cm-s vastagságúra, kedvünkre formázni, és ezt követően 170 fokon 10-12 percig sütni. Fontos, hogy világos maradjon a sütink, mert különben egy kicsit megég benne a méz.

Jó étvágyat!

forrás:minelli.hu