Így készítsen puha mézeskalácsot egyszerűen!

A mézeskalács egy tipikus karácsonyi sütemény. Ötletesen formázhatjuk, tojáshabbal, cukorkával díszíthetjük, és havas tájat ábrázoló fémdobozban tárolhatjuk, hacsak meg nem esszük az esti film alatt. Egy a lényeg, ebből a receptből finom és puha sütit lehet készíteni.
Hozzávalók:
¼ kg méz
½ kg liszt
12 dkg vaj/margarin
10 dkg cukor
1 egész tojás+2 sárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 tasak mézeskalácsfűszer
A langyos mézben robotgéppel elkeverjük a vajat. Hozzáadjuk a cukrot,a tojásokat,a fűszerkeverék egyharmadát. A liszttel összekeverjük a szódabikarbónát, majd azt is hozzáadjuk a masszához. Fél napra be kell rakni a hűtőbe, és utána lisztezett deszkán jól kinyújtani kb. fél cm-s vastagságúra, kedvünkre formázni, és ezt követően 170 fokon 10-12 percig sütni. Fontos, hogy világos maradjon a sütink, mert különben egy kicsit megég benne a méz.
Jó étvágyat!
forrás:minelli.hu