Karcsi Floridában is vásárhelyiül főz

Karcsi Makón született, Gencsháton lakott és a Gorzsai Állami Gazdaságban dolgozott telepvezető-helyettesként, így máig sok vásárhelyi barátja ismerőse van, hiszen a városba járt szórakozni. Immáron 25 éve floridai Ormond Beach-ben él, 8 éve egy sterimós vállalkozása van, házakat, kerteket, ház körüli berendezéseket mos. Mellette, egy héten négy éjszaka egy óceánparti szállodában még recepciósként is munkát vállal.
Írásunk apropóját pedig többek között az is adja, hogy mindezeken felül Karcsi még főz is. Nem is akárhogyan. Facebook-ra feltöltött képei kisebb merényletnek minősülnek az étvágygerjesztő idegek, vizuálisabb típusoknál pedig az ízlelőbimbók és gyomornedvek ellen is. De ez nem szemrehányás, maradjon is így. Olyan jó látni, hogy több ezer kilométer távolságból is, él még a magyar virtus.
Charlie elmondta, 6 éves kora óta főz, nagymamájától tanulta a konyhaművészetet, amiért nagyon hálás. Délutánonként és hétvégéken makói, vásárhelyi ízeket varázsol az asztalra, melyekről azt hihetnénk, nem az államokban, hanem saját konyhánkban készültek. Mindezt pedig teszi igen ízléses és guszta formában.
Keze munkáját most képekben is megmutatjuk, nagyokat nyelve persze. Sőt, pár helyi specialitásról is kértünk képet, hiszen nemcsak hagyományos magyar, de amerikai finomságok is kerülnek Karcsiék asztalára. Időnként pedig, ha hazai csomaghoz jut, óföldeáki tarhonya és vásárhelyi pálinka kerül a disznópaprikás mellé.
Borsos hagymás tyúkvér
Chilis bab burrítóval
Gombás oldalas
Homár és garnéla
Márton napi liba – ez tegnap készült Karcsiéknál
Mustáros marha
Nyakas karaj fokhagymás tejföllel
Kevert pite – avagy tejes, illetve lötye pite
Rakott krumpli made in USA
A húsvéti sonka semmiben sem különbözik az ittenitől
Sült bab szalonnával
Töltött káposzta füstölt hússal – vajon savanyított a káposzta?
Karcsi és nagyfiai