quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 03. 07. péntek
  -  Tamás
Makó

Hagyományos csevapcsicsa és grillezett rák a makói grillfesztiválon

2013. május 25.


Bojtor Boglárka – Makó

Már kora délelőtt nagy volt a sürgés-forgás a Váll-Ker Kft. udvarán. A reggeli előkészületek után mindenki tüzet gyújtott, hogy minél előbb izzó parázs keletkezzen a sütéshez. Így a fúvószenekar a legnagyobb füstben állta meg a helyét. A megnyitón bemutatkozott Lajsz András a fesztivál házigazdája, a mixerek királya. Majd a zsűri elnöke elmondta, hogy a döntőbizottság megvesztegetése nem jár kizárással. Az enyhe célzás után felhívta a figyelmet arra is, hogy a túlzott pálinkafogyasztás mellékhatása az odaégetett, fekete hús. A rendezvény hivatalos megnyitója után a néptáncosok léptek fel, majd folyamatos programokkal várták a látogatókat.

Készülnek az ínycsiklandozó falatok.


– Két éve voltam először a fesztiválon, akkor nem értünk el eredményt, de most is megpróbáljuk- mondta Kazincy Ottó, aki Szerbiából jött el Makóra. Régebben egyik barátja révén hallott az eseményről. Hagyományos csevapcsicsát készített és elárulta, hogy a titok a fűszerekben van. Ezek közül is a gyömbér és a rozmaring teszi igazán különlegessé az ételeket.
Idén a Hagymatikum is képviseltette magát különlegességekkel. A három fogás készítője Mizsik Attila elmondta, feladata az első helyezés elérése. Titkos fogása egy provence-i fűszerkeverék, amit saját kezűleg készít. Az itteni menüben volt grillezett padlizsán és cukkini paradicsomos mozzarellával, bélszín, túróval töltött gomba, grillezett rák és a desszertben grillezett banán.

Tóth István, a Váll-Ker Kft. ügyvezetője köszöntötte a grillfesztivál résztvevőit és vendégeit.

Az egész napos szórakozást a kicsik és nagyon is élvezhették, a műsorok mellett kirakodóvásár is várta az érdeklődőket. Ki lehetett próbálni az elmaradhatatlan ugráló várat is vagy próbára tenni a gyerekek szerencséjét a zsákba macskával. Akik megéheztek megkóstolhatták a grillezett ételeket, amelyek egyre egészségesebbek, és sok zöldséget tartalmaznak.
A színpadon estefelé a Tihanyi vándorszínpad, majd a Magna Cum Laude lépnek fel.

További képeink a délelőtti programokról:

A szerző felvételei.